Sprejemna pisarna:
07 48 80 200
Nujna medicinska pomoč:
112

Aktualna obvestila

amb. Zorko Kurinčič

Spoštovani,

obveščamo vas, da bo s 1.3.2024 splošna ambulanta Janje Zorko Kurinčič prenehala s svojim delovanjem do pridobitve ustreznega nadomestnega kadra. Del obsega programa ambulante je prenesen na druge izvajalce splošnih ambulant v ZD Krško.
V Zdravstvenem domu Krško je opredeljevanje zavarovanih oseb v dejavnosti splošne oziroma družinske medicine še mogoče pri naslednjih izvajalcih:
VALAND MOJCA, dr.med., spec. druž. med., lokacija ZD Krško.
Tel.: 07 488 0 201, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ZUPANČIČ IVANA, dr.med., spec. druž. med., lokacija ZD Krško.
Tel.: 07 488 02 16, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

KUS SOTOŠEK INGRID, dr.med., spec. spl. med., lokacija ZD Krško. Tel.; 07 488 02 67, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

MEDVEŠČEK EVA, dr.med., spec. druž. med., lokacija ZP Senovo. 
Od 21.2.2024 dalje ne opredeljuje novih pacientov, zaradi preseganja glavarinskih količnikov 1895.

ZRNIĆ MILKO, dr.med., spec. druž. med., lokacija ZP Raka.
Tel.: 07 497 50 74, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Od 1.3.2024 se lahko opredelite tudi v ambulanti družinske medicine:
NINA FRITZ, dr.med., spec. druž.med., lokacija ZD Krško.
Tel.: 07 488 02 88, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

V skladu z 1. odstavkom 132. člena Uredba o programih storitev obveznega zdravstvenega zavarovanja, zmogljivostih, potrebnih za njegovo izvajanje, in obsegu sredstev za leto 2023, je minimalna obremenitev zdravnika specialista družinske medicine in zdravnika specialista pediatrije na primarni ravni zdravstvene dejavnosti 1895 glavarinskih količnikov. Po doseženi obremenitvi 1895 glavarinskih količnikov lahko zdravnik odkloni nadaljnje opredeljevanje zavarovanih oseb.

Tatjana Fabjančič Pavlič,
mag. ekon. in posl. ved,
direktorica ZD Krško

 

Obvestila

zobna amb. Račanović in zobna amb. Gregorka Slana

Obveščamo vas, da Jelena Račanović, dr. dent. med., od 1.1. 2024 in Metka Gregorka Slana od 1.2.2024 nista več zaposlena v ZD Krško. Seznam zobozdravnikov, pri kateri se lahko opredelit.

ustni higienik 

V ponedeljek,  5. 2. 2024, začne z delom v zobni ambulanti v 3. nadstropju ustna higieničarka.  Za naročanje in informacije lahko pokličete na telefonsko številko 031 442 258.

 

STAVKA ZDRAVNIKOV IN ZOBOZDRAVNIKOV

Stavka zdravnikov se nadaljuje. Dosegljivi smo preko telefona in elektronske pošte, pri čemer so telefonski klici in elektronska pošta namenjeni ZGOLJ in SAMO naročanju v ambulanto, kot to določa Zakon o pacientovih pravicah (ZPacP) . V kolikor pacient kliče ali pošlje elektronska sporočila z drugim namenom (vključno recepti, kontrolne napotnice), medicinska sestra opravi osnovno triažo in v kolikor pacient ni življenjsko ogrožen in ne gre za stanje, ki bi preprečevalo osebni obisk v ambulanti, prejme navodilo, da se osebno zglasi v ambulanti, za ustrezno obravnavo.

 

nujna medicinska pomoč

Spoštovani,

Občanke in občane Mestne občine Krško in Občine Kostanjevica na Krki ponovno obveščamo, da se je s 3. majem 2023 nujna medicinska pomoč (NMP) Zdravstvenega doma Krško vključila v sistem Dispečerske službe zdravstva Slovenije (DSZ). To pomeni, da aktivacija NMP zaradi enotnega centralnega vodenja nujnih intervencij poteka izključno preko DSZ in enotne telefonske številke 112.

Telefonsko številko 112 pokličite v primeru nujnega stanja, ko potrebujete čimprejšnjo pomoč reševalcev.

Telefonsko številko 112 lahko pokličete tudi v primeru, ko potrebujete le posvet z urgentnim zdravnikom. Vaš klic bo sprejel dispečer v DSZ, ki vam bo glede na vaše težave podal nadaljnja navodila ali pa klic predal urgentnemu zdravniku v ZD Krško, s katerim se boste nato lahko posvetovali.

Ambulanta nujne medicinske pomoči deluje 24 ur dnevno, vse dni v letu, v stavbi ZD Krško, kamor se lahko zglasite v primeru, da potrebujete nujno oskrbo.

Poleg ambulante NMP je organizirana v prostorih urgence tudi dodatna dežurna ambulanta ob sobotah, nedeljah in praznikih med 8.00 in 13.00 uro. Ta ambulanta je namenjena oskrbi naročenih prevez, za kontrolne preglede in obravnavo vseh neodložljivih zdravstvenih stanj.

Izjemoma je urgentna ambulanta NMP Krško lahko zaprta v krajših časovnih intervalih, ko so vse ekipe nujne medicinske pomoči zasedene s posredovanjem na terenu. O tem boste v primeru obiska na urgenci obveščeni z napisom nad vhodnimi vrati v urgenco in informativno tablo pred vhodom. V tem primeru lahko počakate na vrnitev urgentne ekipe ali pa za nadaljnja navodila pokličete 112 ali poiščete pomoč v bližnjih zdravstvenih ustanovah, ki imajo organizirano nujno medicinsko pomoč.

Hvala za razumevanje.

Nika Milanič, dr.med.,spec. druž.med., strokovna vodja zavoda

Zaposlimo

Zaposlimo:

  • specialiste družinske medicine,
  • specialiste urgentne medicine,
  • doktorje dentalne medicine,
  • specializanta Medicine dela prometa in športa.

 

Vaše zadovoljstvo z zdravstveno obravnavo VPRAŠALNIK ZA PACIENTE

Nastavitve dostopnosti