OBVESTILA

 

V ZD Krško je pričel z delom zobozdravnik Grgo Orlović, dr.dent.med., ki prednostno opredeljuje paciente iz bivše zobozdravstvene amb. Račanović. 

V ZD Krško je pričela z delovanjem NOVA zobozdravstvena ambulanta za odrasle, otroke in mladostnike, Jelena Lana Zelenika, dr. dent. med..

 

Nujna medicinska pomoč

Spoštovani,

Občanke in občane Mestne občine Krško in Občine Kostanjevica na Krki ponovno obveščamo, da se je s 3. majem 2023 nujna medicinska pomoč (NMP) Zdravstvenega doma Krško vključila v sistem Dispečerske službe zdravstva Slovenije (DSZ). To pomeni, da aktivacija NMP zaradi enotnega centralnega vodenja nujnih intervencij poteka izključno preko DSZ in enotne telefonske številke 112.

Telefonsko številko 112 pokličite v primeru nujnega stanja, ko potrebujete čimprejšnjo pomoč reševalcev.

Telefonsko številko 112 lahko pokličete tudi v primeru, ko potrebujete le posvet z urgentnim zdravnikom. Vaš klic bo sprejel dispečer v DSZ, ki vam bo glede na vaše težave podal nadaljnja navodila ali pa klic predal urgentnemu zdravniku v ZD Krško, s katerim se boste nato lahko posvetovali.

Ambulanta nujne medicinske pomoči deluje 24 ur dnevno, vse dni v letu, v stavbi ZD Krško, kamor se lahko zglasite v primeru, da potrebujete nujno oskrbo.

Poleg ambulante NMP je organizirana v prostorih urgence tudi dodatna dežurna ambulanta ob sobotah, nedeljah in praznikih med 8.00 in 13.00 uro. Ta ambulanta je namenjena oskrbi naročenih prevez, za kontrolne preglede in obravnavo vseh neodložljivih zdravstvenih stanj.

Izjemoma je urgentna ambulanta NMP Krško lahko zaprta v krajših časovnih intervalih, ko so vse ekipe nujne medicinske pomoči zasedene s posredovanjem na terenu. O tem boste v primeru obiska na urgenci obveščeni z napisom nad vhodnimi vrati v urgenco in informativno tablo pred vhodom. V tem primeru lahko počakate na vrnitev urgentne ekipe ali pa za nadaljnja navodila pokličete 112 ali poiščete pomoč v bližnjih zdravstvenih ustanovah, ki imajo organizirano nujno medicinsko pomoč.

Hvala za razumevanje.

Nika Milanič, dr.med.,spec. druž.med., strokovna vodja zavoda